1. Hjem
  2. Tur og friluft
  3. På topp i Dalane

På topp i Dalane

Toppturene er en unik mulighet til å oppleve dalanenaturen på sitt beste. Med fem turer i hver av de fire dalanekommunene er du garantert varierte og spennende friluftsopplevelser.

Registrer turene dine

Du kan registrere turene dine på to måter. Den ene måten er å klippe i turfolderen, med klippetengene som er utplassert i boksene ved turmålet.

Den andre er å registrere turene på TellTur. Her kan du melde deg på årets konkuranse og registrere dine turer.

I tilegg til helsegevinsten er det også mulighet til å vinne premier. 

Slik samler du poeng

Ved hvert turmål er det satt opp en kasse med gjestebok, ei klippetang for å klippe et merke i kanten av folderen, og en kode for registrering i TellTur. 

Hver tur gir mellom 5 til 30 poeng, avhengig av vanskelighetsgrad. I turomtalen opplyser vi om bratte partier, lengde og anslått tidsforbruk. Stiene er godt merket, men ta med kart og kompass for sikkerhetskyld. Informasjon om graderingen av turene finner du her

Premier

Fire premier trekkes blant alle som har levert inn folder eller registrert seg i vår turlogg. Det er også premie til en av dem som nådde alle toppene. Vi har også en premie til en av dem som bruker Telltur for registrering av turene sine. 

For barn inntil 12 år er det premie til alle med minimum 80 poeng, og vi trekker i tilegg fem barnepremier.. Det trekkes også en premie til en ungdom mellom 13 og 19 år, som har 200 poeng, eller mer. 

Alle som oppnår 80 poeng, 200 poeng eller har gått alle turene får ved innlevering av folder eller utskrift fra Telltur, utlevert en PIN etter oppnådde poeng. 

Husk innleveringfristen for årets tur. 

Viktig informasjon til turgåere

Husk at kulturlandskapet vi går i en skapt av grunneierne gjennom generasjoner. Vi turgåere er gjester, og må respektere grunneiers eiendom. Her finner du viktig informasjon om parkering, båndtvang, bål og sporløs ferdsel.